Astrid Gjesing (f. 1952) er digter og billedkunstner. Når der i forbindelse med hendes kunst er tale om poesi eller skrift, må begrebet udvides, og læseroptikken ændres. Overskridelserne og tilføjelserne knopskyder sig langt ud over værk og kategori.

 

Hendes praksis falder mellem flere forskellige medier og udtryk, det ses tydeligt ved et blik over værklisten, som ganske vist starter med en bog, men hurtigt bevæger sig hinsides bogsiden mod performance, billedkunst, installation og lydværk. Endvidere må det bemærkes, at det store billede tegner sig rhizomatisk. De enkelte værker placerer sig i en netværksstruktur i dialog med tidligere og kommende. Flere af værkerne konkretiseres over en årrække i forskellige situationer, tilføres nye elementer og vokser som punkter med tilføjelser og forgreninger.

 

Astrid Gjesing er aktuel med projektet Alt forladt 2009, der starter som en indendørs neonlyrikinstallation i Senko Studio i Viborg og transformerer sig til kunstaktionen SEA MAIL på Kattegat og omliggende kyster.

 

links >>

mail: info@gjesing.org
www.gjesing.org

 
 

< tilbage til oversigten