Alt forladt

Projektet Alt forladt

Alt forladt er et udsagn med en dobbelt betydning på dansk. Det kan betyde tilgivelse – at det er helt i orden, og det kan også betyde fuldstændigt at forlade f. eks. et sted eller et liv.

Begge er menneskelige følelser, der er i spil i forbindelse med renoveringsprojektet i Gellerupplanen, hvor bygninger nedrives og opbygges, mennesker flytter og genhuses, og en ny bydel vokser frem.

Værket er teksten Alt forladt i gul neon. Det hænger på gavlen af boligblokken Inger Christensens Gade 31. Blokken er én af dem, der skal rives ned, og teksten skal forblive på stedet under nedrivning af huset.

Fra den 14. maj besøgte jeg alle beboerne i Inger Christensens gade 31, 33, 35, 37, 39, 41, 43, og 45 og inviterede dem til at deltage i en workshop med udgangspunkt i udsagnet Alt forladt. Beboerne fik her mulighed for at fortælle mig om vigtige begivenheder, de gennem årene har oplevet i bebyggelsen.

De vigtigste udsagn håndbroderede jeg på hvide damelommetørklæder, hvor der med gul skrift er broderet ordene Alt forladt.

Samtalerne og broderingen foregik dels i mit værksted, som blev flyttet ind i Inger Christensens gade 33 dels udenfor blokkene, der ligger op til Byparken. Projektet blev realiseret i samarbejde med Brabrand Boligforening, og det er foregået her i foråret og sommeren 2021

Alle lommetørklæder blev udstillet på Gellerup Bibliotek.

Alt Forladt Alt Forladt Alt Forladt Alt Forladt Alt Forladt Alt Forladt Alt Forladt

The website is supported by Design & programming: Anders Visti