Jorden bærer dit aftryk

Nørrebro Lokaludvalg erhvervede i december 2010 Jorden bærer dit aftryk som en permanent udsmykning. Denne udsmykning indeholder de syv gravsten. Stenene er genbrugte gravsten fra Bispebjerg og Garnison kirkegårde. Den oprindelige tekst er fjernet, og teksten Jorden bærer dit aftryk er sandblæst på syv sprog på gravstenene, der er nedfældet i fortovet, så man kan stå på teksten - blive en del af den. for mere se her

Stenene findes følgende steder:
På fransk ved Assistens Kirkegård, i cykelindgangen på Nørrebrogade. Er med sin mangfoldighed af afdøde gennem tiden valgt som udgangspunkt for værket. Assistens Kirkegård fejrer 2010 sit 250 års jubilæum.

På engelsk på Dronning Louises Bro, i fortovet ved lyskryds til Peblinge Dossering. Broen hed tidligere Fjællebro, den er vartegn og indgangen til Nørrebro.

På kinesisk ved Blågårds Plads, i fortovet langs Blågårdsgade. Her på Den sorte firkant var der tidligere jernindustri og arbejderboliger, senere Bz’ere, nu et broget samlingssted.

På arabisk ved Brorsons Kirke, i fortovet på Rantzausgade. Et kirkeligt og musikalsk samlingssted for børn og unge. Kirken husede i 2009 afviste asylansøgere, der blev fjernet af politiet.

På spansk ved Nørrebro Station, i fodgængertrekant ude i gaden for enden af Mimersgade. Et sted i bevægelse med biler, tog, busser, cykler og gående. Min oldefar var stationsforstander her.

På urdu ved Rådmandsgades Skole, i fortovet ved hovedindgang på Rådmandsgade. Skolen vil skabe udsyn og indsigt, integration er ikke et særskilt område, men en naturlig del af at gå i skole.

På dansk i De Gamles By, i fortovet ved Klarahus på Agnes Henningsens Vej. Stedet er tidligere hospital, nu pleje- og ældreboliger og i samspil med yngre generationer, der bor rundt om området.

Folder
Der er udgivet en folder. Du kan printe den ud her folder.pdf

Jorden bærer dit aftryk Jorden bærer dit aftryk Jorden bærer dit aftryk Jorden bærer dit aftryk Jorden bærer dit aftryk Jorden bærer dit aftryk Jorden bærer dit aftryk Jorden bærer dit aftryk

The website is supported by Design & programming: Anders Visti